Színpad: SKHU/WETA/1801/1.1/013

rdv logo

 

interreg logo hu

"Partnerséget építünk"

  
 
A kisprojekt regisztrációs száma:
SKHU/WETA/1801/1.1/013
 
A kisprojekt rövid címe:
Putz Antal
 
A kisprojekt megnevezése:
Putz Antal örökségének a folytatása a kulturális élet
fellendítésével a Szlovák-Magyar határmenti régióban
 
 

Pályázati döntés:

Tisztelt Kisprojekt vezető kedvezményezett!

A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás nevében ezúton értesítem Önt, hogy a Kisprojekt Alap Monitoring Bizottság 2019.02.01-i ülésének határozata értelmében az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül az SKHU/WETA/1801 pályázati felhívásra benyújtott, SKHU/WETA/1801/1.1/013 regisztrációs szám alatt nyilvántartott pénzügyi hozzájárulás iráni kérelmük jóváhagyásra került. A Kisprojekt Alap Monitoring Bizottság által jóváhagyott ERFA támogatás maximális összege

49 912,17 euró.

 


Nagybajcs Község Önkormányzata 2018. november 5. napján Balony településsel közösen az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alap keretében megvalósuló SKHU/WETA/1801/1.1-013 számon Putz Antal címen pályázatot nyújtott be.

A projekt fő célja a kulturális örökség megőrzése, bemutatása és népszerűsítése Balony és Nagybajcs falvakban, valamint a környező határon átnyúló régióban. A projektpartnerek gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, ennek az örökségnek a lehetőségeit nem használják ki, az itt élők nem ismerik saját kincseiket, a határon túli régióét pedig egyáltalán nem.  Ezen projekten keresztül szeretné Nagybajcs Község  elősegíteni ennek az örökségnek a felfedezését, megismerését. A szabadidős tevékenységek megteremtésével növeljük a határterületek vonzerejét, növeljük a látogatók számát és folytatjuk a települések hosszútávú együttműködését a kulturális örökség védelme terén. Nagybajcs községben egy kis amfiteátrum megépítésével teremtettünk arra lehetőséget, hogy a kulturális élet szereplői be tudjanak mutatkozni.

Az újonnan megépített amfiteátrum fog helyt adni 2020. évben, illetve az elkövetkezendő években  Nagybajcsi Nyárköszöntő egyes rendezvényeinek.

 


Honlapok:

http://rdvegtc-spf.eu/

http://www.skhu.eu/

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

 "A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját"