TOP-5.3.1-16

identits log

 

 

„A helyi közösség fejlesztése Kisbajcs, Nagybajcs és Vének községben”

A Szigetköz déli csücskében fekvő települések: Kisbajcs, Nagybajcs és Vének konzorciumban, célul tűztük ki a helyi közösség fejlesztését. Ezen cél elérése érdekében „A helyi közösség fejlesztése Kisbajcs, Nagybajcs és Vének községekben” című, TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00007 azonosító számú pályázatot nyújtottunk be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. 06. 18-án támogatásban részesített.

„A helyi közösség fejlesztése Kisbajcs, Nagybajcs és Vének községben” című projekt célterülete mindhárom település, melynek lakossága 2018-as adatok szerint 2 086 fő, a települések lakosai a projekt elsődleges célcsoportja.

A projekt célja:

  • -          a helyi identitás és kohézió erősítése érdekében közösségfejlesztő programok megvalósítása
  • -          a helyi közösséghez és társadalomhoz tartozás elősegítése, hogy mindenki tartozzon valahová és közösségi, társadalmi beágyazottságban éljen, legyen esélye/lehetősége saját életfeltételeinek javítására, és képes legyen a pozitív változásokra irányuló közös cselekvésben való részvételre
  • -          erősítse a helyi közösségeket, s minél nagyobb számú, a településekért és a közösségekért tenni képes és tenni akaró csoport alakuljon
  • -          a közösségi munka hatására az érintett emberek is együttműködjenek a problémák megoldásában
  • -          a meglévő erőforrások felszínre kerüljenek, az együttműködések következtében ezen erőforrások aktivizálódjanak, s minőségi változásokat hozzanak a település, a település közösségek életében.

Kiadványaink:

  • Ismeretterjesztő könyv
  • Ismeretterjesztő film

 

 1. rész

 

2. rész 

Rendezvényeink:

 

Facekook: 

TOP-5.1.1-16-GM1-2017-00007A TOP-Helyi identitás pályázattal kapcsolatos friss események,
dokumentációk ezen a linken érhetők el: 
https://www.facebook.com/Helyi-identitás-pályázat-Kisbajcs-Nagybajcs-Vének-106847397741275